Blauwhoed ontwikkelt 79 woningen in centrumgebied Hendrik-Ido-Ambacht

Op de plek van een voormalige schoollocatie, tussen winkelcentrum De Schoof en cultuur- en activiteitencentrum Cascade, worden 79 woningen voor senioren en starters ontwikkeld in het plan Ambachts Lint.

Het is het winnende plan, geselecteerd nadat gemeente Hendrik-Ido-Ambacht in voorjaar 2020 Blauwhoed en drie andere partijen uitnodigde hun visie op het gebied te presenteren. Blauwhoed ontwikkelde het samen met Inbo, DGMR, Bureau B+B en Antea Group.

In het plan zijn verschillende woningtypes opgenomen zoals 25 appartementen voor jongeren, 47 appartementen voor senioren en 7 patiobungalows. In een gevarieerd prijssegment van sociale huur en sociale koop tot vrije sector koop zodat het bereikbaar is voor een brede doelgroep in Hendrik-Ido-Ambacht.
De woningen voor senioren worden ontwikkeld op basis van het Senior Smart Living concept van Blauwhoed. Dit concept heeft als kernwaarden: verbinden, ontplooien en genieten. Ontmoeting stimuleren en sociale samenhang versterken om zo eenzaamheid tegen te gaan, zijn belangrijke pijlers onder dit concept. Gemeenschappelijke voorzieningen zoals een huiskamer, binnentuin en een groentekas dragen daaraan bij. In de plint van het appartementengebouw is naast de huiskamer, ook ruimte voor (zorg)voorzieningen.

Het plan wordt de komende tijd samen met toekomstige bewoners, omwonenden, ondernemers en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht uitgewerkt. Naast de inrichting van het landschap en woningplattegronden worden thema’s als ‘duurzaamheid’ en ‘gezondheid’ besproken. Door vroegtijdig al deze stakeholders te betrekken werkt Blauwhoed aan een plan dat aansluit bij de lokale behoeften en een buurt waarin ‘eigenaarschap’ al vanaf de basis verankerd is.

De gemeente is gestart met de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. De verwachting is dat de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan in maart/april 2022 kan vaststellen. Nadat de omgevingsvergunning is verleend kan ontwikkelaar Blauwhoed gaan bouwen.