Bemog verkoopt 61 woningen aan ASR

ASR Real Estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 61 appartementen in het nieuwbouwproject Haave in de Boerhaavewijk in Haarlem-Zuid aangekocht van Bemog Projektontwikkeling.

De woningen worden verhuurd in het middenhuursegment. Hiermee draagt het woningfonds van bij aan de toevoeging van betaalbare woningen. De bouw start deze zomer en wordt naar verwachting eind 2023 afgerond. Heddes Bouw & Ontwikkeling neemt de realisatie voor zijn rekening.

In totaal omvat het door water omringde nieuwbouwproject Haave 150 woningen en appartementen verdeeld over drie woongebouwen, inclusief 16 woningen in particulier opdrachtgeverschap. Het ASR Dutch Core Residential Fund neemt de 61 huurappartementen, 47 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte af.

Haave wordt gebouwd naar ontwerp van Rijnboutt Architecten met veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonne- en aardwarmte, wordt een teveel aan hemelwater opgevangen in een wadi en wordt elektrisch deelvervoer beschikbaar gesteld aan bewoners.

Haarlem-Zuid is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw. De Boerhaavewijk is onderdeel van Schalkwijk in Haarlem-Zuid, een gebied dat bezig is aan een opmars. Flats worden duurzaam gerenoveerd of vervangen door nieuwe hoogwaardige woningen. Ook wordt flink geïnvesteerd in de leefbaarheid van de wijk. Er wordt veel groen toegevoegd en de voorzieningen in de directe omgeving worden vernieuwd en uitgebreid. De gunstige ligging ten opzichte van het centrum en nabijgelegen uitvalswegen maken dit gebied tot een aantrekkelijke woonomgeving.