Appartementencomplex Zuiderduinen in Den Haag opgeleverd

In Den Haag is het appartementencomplex Zuiderduinen opgeleverd.

Zuiderduinen bestaat uit 61 koop- en huurappartementen van 90-120 m², een parkeergarage voor 63 auto’s en een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang van circa 1500 m².

Het ontwerp is van Atelier Pro architecten.

Bijzonder is de aanwezigheid van de ‘puinduinen’: kunstduinen die na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd met puin van het  bombardement op de wijk Bezuidenhout. Door gebruik te maken van aanwezige hoogteverschillen is een omvangrijk programma van hoge kwaliteit gerealiseerd. Een parkeergarage en een kinderdagverblijf zijn opgenomen in een kunstmatig duin, waarop de appartementen zijn gebouwd.

Belangrijk uitgangspunt in de opzet van het complex is dat alle appartementen optimaal georiënteerd zijn en royale buitenruimten hebben. Er zijn grote dakterrassen door set backs op de topverdiepingen. De overige verdiepingen hebben balkons van minimaal 25 m², die in aanzicht slechts 8 cm dik zijn door toepassing van ultra-hogesterkte beton.

De voltooiing van het project was oorspronkelijk in 2019 gepland, maar liep vertraging op door het faillissement van de ontwikkelende bouwer.