Amsterdam The Style Outlets voor vier vijfde voorverhuurd

Neinver heeft bijna 80% van de beschikbare retailoppervlakte van het nieuwe outlet center tussen Amsterdam en Haarlem ingevuld.

Met de geplande opening in de herfst van 2020 is de bouw van Amsterdam The Style Outlets – eigendom van Neptune, een joint venture van Neinver en Nuveen – in volle gang. De helft van de structurele werkzaamheden wordt deze maand al afgerond.
Amsterdam The Style Outlets zal plek bieden aan 115 winkels met een bruto huuroppervlakte van 19.000 m², waarvan 1000 m² is bestemd voor horecagelegenheden. Dit is de eerste outlet-ontwikkeling in de Randstad. Amsterdam The Style Outlets combineert een sterk verzorgingsgebied van 12 mln mensen in de nabijheid van Schiphol en gemakkelijke toegang tot de Nederlandse hoofdstad en Haarlem, met bovendien een treinstation op vier minuten loopafstand.

Op de Mapic presenteerde de Spaanse multinational Neinver de voortgang van twee lopende projecten in de Franse Alpen en in Amsterdam, en de voortgang van renovaties binnen het huidige porfolio. Samen met zijn partners zal de groep de komende drie jaar bijna € 350 mln investeren in nieuwe projecten en renovaties. Bij Alpes The Style Outlets, strategisch gelegen tussen Genève en Lyon, starten binnenkort de grondwerken, de opening wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2021. Het bruto huuroppervlakte van dit winkelcentrum meet 20.400 m². Het telt 93 winkels en restaurants.

'We zijn zeer tevreden met de voortgang van onze projecten in Nederland en Frankrijk, zowel vanuit een ontwikkelings- als commercieel perspectief. We creëren twee toonaangevende retailbestemmingen die een uitstekende locatie combineren met slimme architectuur en een nauwkeurig samengestelde mix van premium, begerenswaardige merken', aldus Carlos González, managing director bij Neinver.

Beide projecten komen op een moment van groei voor de onderneming, die in 1996 haar eerste outletcentrum opende in Spanje en nu in 24 retail bestemmingen in zes Europese landen opereert. 'Naast het uitbreiden en renoveren van een deel van onze portfolio, investeren we in technologie en in onze winkelbeleving om te voldoen aan de groeiende vraag naar ervaringsgerichte retail', voegt Carlos González toe.

In Milaan is Neinver bezig met het restylen van Vicolungo The Style Outlets. Met een investering van € 9 mln wordt de renovatie geleid door het prestigieuze, internationale architectenbureau Chapman Taylor en omvat de renovatie onder meer het hoofdplein, de luifels en het straatmeubilair. De werkzaamheden zijn gestart in de zomer van 2018 en worden naar verwachting in de komende maanden afgerond.
In Madrid is het bedrijf deze zomer begonnen met renovatiewerkzaamheden in Getafe en San Sebastián de los Reyes The Style Outlets met een gecombineerde investering van ruim € 10 mln.