Corum koopt kantoorgebouw te Eindhoven van Triuva

Corum heeft onlangs het kantoorgebouw gelegen aan Flight Forum 240 te Eindhoven van Triuva gekocht.

Het gebouw is langjarig en tegen marktconforme condities verhuurd aan Van Gansewinkel Groep, onderdeel van de beursgenoteerde Shanks Group. Het object heeft een metrage van 8119 m² en er behoren 145 parkeerplaatsen bij het gebouw, gelegen in een ondergrondse parkeergarage.

De verkoopprijs is niet bekend gemaakt. Uit het Kadaster blijkt dat Triuva (toen nog IVG geheten) het gebouw in maart 2008 heeft gekocht voor € 26,8 mln.

Volgens Stijn Uijthoven van Appelhoven Vastgoedadviseurs is dit, na de snelle groei van de Nederlandse Corum portefeuille vorig jaar, de eerste koop die de belegger hier in 2017 doet. Corum kocht vorig jaar voor ruim € 200 mln aan vastgoed in Nederland. Uijthoven: 'Er zullen de komende periode meer aankopen afgerond worden en het Franse fonds heeft dus nog steeds een ambitie om zijn belang in Nederland uit te breiden.'

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft deze transactie namens de koper begeleid. De verkoper werd geadviseerd door JLL, CMS en pwc. Core notariaat trad op als notaris en Search als technisch adviseur voor de koper.