Edmond de Rothschild REIM koopt bedrijfsruimte in Amsterdam

Edmond de Rothschild REIM heeft via een sale-and-lease-back transactie met Timtex Transport een industrieel pand aangekocht.

Het pand staat aan de Marifoonweg 2 in Amsterdam en is aangekocht voor het Edmond de Rothschild Euro Industrial Real Estate Fund.

Het betreft een industrieel complex van 12.350 m² verhuurbaar vloeroppervlak met kantoor- en bedrijfsruimte. Het is gebouwd rond 1999 en staat op Sloterdijk, nabij de ring en het centrum van Amsterdam. Het complex is onder meer verhuurd aan Timtex Transport.

Robbert Bakhuijsen, hoofd Investments bij Edmond de Rothschild REIM: ‘Deze acquisitie is een strategische uitbreiding van het fonds in een van de snelst groeiende steden van Nederland. Dit past bij onze ambitie om te focussen op light-industrial and last-mile logistic assets in verstedelijkte gebieden met een uitstekende bereikbaarheid.’

Het Edmond de Rothschild Euro Industrial Real Estate Fund heeft een core+ risicoprofiel en richt zich op institutionele beleggers. Op dit moment bestaat het fonds uit 22 assets met een totale waarde van omstreeks € 130 mln. Het open-end fonds is gevestigd in Luxemburg in de vorm van een FCP-RAIF. Pancura is de alternative investment fund manager (AIFM) and Aztec Group is de central administrator.

Edmond de Rothschild REIM werd geadviseerd door VBC Notarissen en Hollis Global. De verkoper werd geadviseerd door 1530 Real Estate.