Certitudo koopt kantoor Capelle voor transformatie

Certitudo Capita heeft een kantoorpand in Capelle aan den IJssel aangekocht ten behoeve van haar iResidence portefeuille.

Dit kantoorpand, gelegen aan de Wormerhoek 14 in Capelle a/d IJssel, zal plaats gaan maken voor huurappartementen. Het object van circa 4600 m² bvo zal door Certitudo Capital uit de kantorenmarkt worden onttrokken.

Certitudo zal het pand transformeren naar een duurzaam modern wooncomplex waar ruimte is voor circa 75 huurappartementen. Op dit moment is het kantoor nog verhuurd aan diverse partijen die zich op korte termijn elders zullen huisvesten.

Ook nieuwbouw
Certitudo Capital verhuurt de woningen binnen de iResidence portefeuille. Gericht op de young professionals op de woningmarkt. Hoogopgeleid en (bijna) afgestudeerd, en op zoek naar een huurwoning in of nabij het centrum van de stad.
Naast transformatie gaat Certitudo zich met haar iResidence label tevens richten op nieuwbouw, waarbij de focus met name hoogbouw zal zijn.

Asset rotation
Voor Merin is deze verkoop een onderdeel van de asset rotation strategie. “Dit gebouw is uitermate geschikt voor een herontwikkeling naar woningen, maar het is minder geschikt als kantoorruimte. Met de focus van Merin op kantoorruimte, past het gebouw niet binnen de portefeuille. Meer van dergelijke gebouwen zal Merin dan ook in de toekomst verkopen," aldus Bas van Holten van Merin.

Het object is gelegen aan de rand van recreatiegebied ‘Hitland’ met uitgebreide wandel- en fietsroutes en golfcourses, winkelcentrum en metrostation ‘de Terp’. Verder is het Alexandrium Shopping Center in Rotterdam op 10 min. afstand gelegen en zijn er ruimschoots voldoende voorzieningen als scholen en uitvalswegen richting Rotterdam en Utrecht (A16/A20).

Koper is vertegenwoordigd door Skyline Vastgoed.

 

Laatste nieuws

Evenementen