Nedstede koopt commerciële plint in Pontsteigergebouw

Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche verkoopt de circa 1500 m² commerciële ruimten in het Pontsteigergebouw aan de Nedstede Groep.

Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche verkoopt de circa 1500 m² commerciële ruimten in het Pontsteigergebouw aan de Nedstede Groep.

In de plint van het Pontsteigergebouw is ruimte voor verschillende publieke voorzieningen en horeca. Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche is een samenwerking van Dura Vermeer Vastgoed en MJ de Nijs Projectontwikkeling. Nedstede is onder andere eigenaar van College Hotel, Panama en Odeon.

Nedstede heeft grote plannen voor de invulling van de verschillende ruimten: ‘Pontsteiger heeft alles in zich om een landmark te worden. De nieuwe formules die erin komen krijgen een uniek karakter. De locatie is uitermate geschikt voor concepten die voor een breed publiek toegankelijk zijn, bijdragen aan de levendigheid rondom het gebouw en uitnodigen tot interactie tussen de zuidelijke en noordelijke IJ-oevers.’

Aan de zuidzijde en westzijde van het gebouw zal gezocht worden naar geschikte horecafuncties, vanwege het ruime terras aan de zonzijde van het gebouw in combinatie met de privé-haven. Vanaf de zomer van 2018 kunnen de bewoners van Pontsteiger en de Houthavens gebruik maken van de nieuwe faciliteiten. Welke invulling het definitief zal worden, moet de komende periode gaan uitwijzen. Verschillende partijen hebben zich reeds gemeld.