Somerset ontwikkelt DC Picnic in Utrecht

Somerset Capital Partners bouwt voor online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 m² in Utrecht Lage Weide.

Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan 500 tot 1000 mensen en is nodig vanwege de snelle groei van de websuper. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste halfjaar van 2017 tot 65.000.

Komende jaren doorgroeien
De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag ceremonieel gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu. ‘De twee distributiecentra die we momenteel  gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend’, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Daarop spelen we in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum, dat ons in staat stelt de komende jaren door te groeien.’ Bestaande ruimtes die bekeken werden waren niet groot of niet duurzaam genoeg.

Duurzaam
Het nieuwe distributiecentrum moet het duurzaamheidscertificaat Breeam Excellent krijgen. Warmte die gegenereerd wordt door de motoren van de koelcel wordt met een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in onder meer de kantoren. Op het dak ligt 20.000 m² aan zonnepanelen, die op de piekmomenten 1,9 MW stroom opwekken.

Het distributiecentrum wordt ontwikkeld in samenwerking met Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en projectmanager CVO Group.