Van flexwerkplek naar high end bedrijfsunits

De Edese vastgoedontwikkelaar Reek Real Estate gaat de locatie Kamerlingh Onnesweg 2 in Dordrecht herontwikkelen tot 28 high end bedrijfsunits.  

De Kamerlingh Onnesweg ligt op op bedrijventerrein Dordtse Kill II, direct aan de A16, de N3 en nabij de A15.Het huidige pand werd in 2018 voor € 1.250.000 gekocht door HCI 360, een aanbieder van kantoor, werk- en opslagruimte voor (hoofdzakelijke) creatieve bedrijven, zo leert het Kadaster. 

Onder de naam The Hub moet het bestaande pand plaats maken voor 28 high-end bedrijfsunits van drie verschillende types: variërend van 206 tot 271 vierkante meter. De vier hoekunits springen er letterlijk en figuurlijk uit, met hun drie verdiepingen en een dakterras van 37 vierkante meter. De overige units bestaan uit twee lagen. Alle ruimtes worden casco opgeleverd, wat kopers de vrijheid geeft hun eigen indeling te kiezen en zo een persoonlijk visitekaartje af te geven. De units zijn door AGBvanDIJK ontworpen met oog voor detail, functionaliteit en duurzaamheid. Elke unit beschikt over minimaal drie eigen parkeerplekken. 

De website van Reek Real Estate leert dat Dordrecht niet de enige plek is waar het vastgoedbedrijf onder de naam The Hub bedrijfsunits wil realiseren. Ook in Amsterdam (Jarmuiden 35), Weesp (Hogeweyselaan 175) en Tilburg (Laurent Janssenstraat 104) is het concept in ontwikkeling.

De sloop van het huidige pand in Dordrecht staat gepland voor september dit jaar, waarna in oktober de bouw begint. De oplevering van The Hub is voorzien in het tweede kwartaal van 2025. 

Waltmann Bedrijfshuisvesting verzorgt de verkoop van de bedrijfsunits collegiaal met Van Vliet bedrijfsmakelaars & adviseurs.