WPRI verwerft in Enschede haar derde winkelcentrum

Eind april heeft WP Retail Invest (WPRI) winkelcentrum Het Stroink in Enschede verworven.

Het winkelcentrum omvat ca. 4200 m² winkelruimte en telt twintig units met onder meer trekkers als supermarkt Albert Heijn en Kruidvat, Blokker en Etos. Verkoper is Dulvast Beheer, een onderdeel van de Elizen Vastgoedgroep uit Twello.

WPRI heeft het winkelcentrum aangekocht met het oog op herontwikkeling en uitbreiding. Het initiatief voor de uitbreiding werd enkele jaren geleden al genomen door de verkoper en zal door WPRI – in samenspraak met de zittende huurders en in overleg met de gemeente – verder worden vormgegeven en uitgewerkt. De beoogde uitbreiding voorziet onder meer in de vestiging van een tweede supermarkt. Voor deze tweede supermarkt is discounter Aldi gecontracteerd voor 1370 m².

Door de uitbreiding schaalt het winkelcentrum op van buurt- naar wijkwinkelcentrum, waarmee het verzorgingsgebied wordt versterkt. Inmiddels is de bestemmingsplanherziening voor het planologisch kader van de uitbreiding ter visie gegaan en is er overeenstemming met de gemeente over de uitgangspunten van de samenwerking.

Gelijktijdig met de uitbreiding zal WPRI het winkelcentrum duurzaam renoveren, het openbaar gebied rondom het winkelcentrum herinrichten en het parkeren op maaiveldniveau uitbreiden naar 226 plaatsen. Naar verwachting kan de gehele herontwikkeling eind 2018 gerealiseerd zijn.


WPRI liet zich ten aanzien van de acquisitie adviseren door Berk & Levert Makelaardij en voor de financiering (verstrekt door FGH) door Thompson Winkelhagen Real Estate Finance. OrsèlNotariaat verzorgde de juridische advisering en de notariële werkzaamheden. Colliers International was verantwoordelijk voor de technische due dilligence en is vervolgens ook aangesteld als property manager. WPRI voert zelf het asset management uit en zal de herontwikkeling voor eigen rekening en risico realiseren.