Sterrenburg is beste winkelcentrum van Nederland

Full Service Center Sterrenburg in Dordrecht van Wereldhave heeft de Kern Jaarprijs 2024 gewonnen. Het is volgens de jury de beste multifunctionele (centrum)ontwikkeling van Nederland. 

De winnaar van de Kern Jaarprijs werd gisteravond  bekend gemaakt tijdens het diner na het Kern Jaarcongres 202 in Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam. 

Behalve winkelcentrum Sterrenburg waren De Savornin Lohmanplein in Den Haag (Urban Interest) en Nieuw Kijkduin in Kijkduin (FRED Developers) genomineerd. Uiteindelijk ging "Full Service Centrum" Sterrenburg er met de prijs vandoor. 

Full Service Center Sterrenburg werd gerealiseerd in samenwerking met partners Jumbo Foodmarkt Dordrecht, NEOO, Gemeente Dordrecht, SUM Architecten en Wereldhave.

Groei tegen de trend in 

Het centrum laat volgens het juryrapport zien dat je met de juiste mix aan toevoegingen, en een duurzame blik, een centrum kunt creëren dat, in tegenstelling tot de landelijke trend, nog kan uitbreiden in zowel vierkante meters als in verzorgingsgebied. Het is een centrum geworden waar dagelijkse behoeften samenkomen. Met een sterke mix van winkels en voorzieningen is het een schoolvoorbeeld van een mix-use centrum.

Het het tweede achtereenvolgende jaar dat Wereldhave er met de prijs vandoor gaat. In 2023 won de winkelbelegger de prijs met City Center Tilburg.