Bouw bedrijfshal Orangeworks in Oss gestart

Heembouw is gestart met de bouw van de nieuwe huisvesting voor Orangeworks. Aberdeen Property Investors is de opdrachtgever.

Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss realiseert Heembouw een bedrijfshal met kantoor naar een ontwerp van Habeon Architecten. Belegger Aberdeen Property Investors The Netherlands is de opdrachtgever voor de nieuwe huisvesting en heeft een 15-jarige huurovereenkomst met Orangeworks gesloten.

Orangeworks ontwerpt, fabriceert en installeert proces equipment voor de voedingsmiddelen industrie en verkoopt en installeert deze wereldwijd. Bij het bedrijf werken inmiddels 100 mensen; nog eens 60 mensen worden flexibel ingehuurd. Het bedrijf was bijna 50 jaar in Mill en 30 jaar in Veghel gevestigd en groeit nu uit zijn jasje.

De productiehal wordt door middel van veel glas verbonden met het kantoor. Het Keltenbos, waaraan het gebouw grenst, loopt als het ware over in het terrein rondom het gebouw.

Heembouw levert de nieuwe locatie voor Orangeworks 1 juli 2019 op.

Savills heeft namens Aberdeen de technische due diligence uitgevoerd en de SPA-fase vanuit technisch oogpunt begeleid. Daarnaast is Savills aangesteld om het werk te monitoren tot aan oplevering in juli 2019.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars adviseerde van Aberdeen Property Investors.