Bouwinvest koopt voor € 97 mln elf woonzorg-complexen van Emeis

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft voor € 97 mln een zorgvastgoedportefeuille van elf particuliere woonzorg-complexen in Nederland gekocht van Emeis.

De portefeuille bestaat uit vijf recent opgeleverde projecten in Best, Ede, Emmeloord, Heerenveen en Middelburg en uit zes nog te bouwen projecten. In totaal gaat het om woonruimte voor 375 zorgbehoevenden. Emeis huurt alle complexen terug. Wonen bij September, onderdeel van Emeis, blijft op de elf locaties de zorg verlenen. De doelgroep betreft senioren met een zwaardere zorgvraag. Naar verwachting zullen alle nieuwbouwprojecten in 2025 zijn afgrond.

Emeis is een Frans privébedrijf actief op het gebied van gezondheidszorg en huisvesting voor bejaarden. Het bedrijf werd opgericht in 1989 door de neuropsychiater Jean-Claude Marian. De onderneming beheert een keten van bejaardentehuizen en woonzorgcentra in verschillende landen.

“Met deze operatie zetten we onze strategie van gerichte verkoop van vastgoedactiva ten behoeve van het versterken van de financiële structuur van Emeis door”, zo verklaart bestuursvoorzitter Laurent Guillot. Emeis kondigde in 2022 al aan het eigendomspercentage van de door de groep beheerde activa te willen terugdringen naar maximaal 25%. Kredietverstrekkers hebben Emeis daartoe gedwongen.

Het Bouwinvest Healthcare Fund is blij met de aankoop. “Wij hebben een flinke investeringsopgave in zorgvastgoed voor pensioenfondsen. Met deze transactie maken we in één keer een substantiële stap in particuliere woonzorg. Ook naar de toekomst kijken wij met bijzondere interesse naar bestaand vastgoed of vastgoed dat snel opgeleverd kan worden”, zo verklaart Christian Schouten, head of Dutch transaction management bij Bouwinvest

img
Redacteur
Profiel