Today Real Estate Development lanceert eerste Storage Club center

Ontwikkelaar Today Real Estate Development gaat onder de naam Storage club een serie van duurzame storagecenters in Nederland ontwikkelen. De eerste Storage Club verrijst aan de Legmeerdijk 127 in Aalsmeer

Het gebouw omvat 134 boxen, met afmetingen van 18 m² tot 21 m², verdeeld over twee verdiepingen. Storage club wil de nadruk op duurzaamheid, toegankelijkheid en veiligheid leggen. De gevels van het eerste center uit de reeks worden bekleed met hout, de daken worden voorzien van zonnepanelen en de storage boxen worden vervaardigd van prefabbeton. Er zijn sanitaire voorzieningen aanwezig en het terrein wordt afgesloten met een 5 meter brede elektrische schuifpoort en is 24/7 toegankelijk voor box-eigenaren.

De begane grond van het complex bestaat uit boxen die toegankelijk zijn voor auto's en werkbussen, met overheaddeuren van 2,40 meter hoog. De eerste verdieping is bereikbaar via twee personen- en goederenliften en stalen trappenhuizen aan iedere zijde van het complex. Elke box is voorzien van een eigen tussenmeter en wordt ondersteund door een zonnepaneel op het gemeenschappelijke dak.

De bouwwerkzaamheden starten zodra 70% is verkocht en de omgevingsvergunning is verleend. Naar verwachting is dat in het derde kwartaal van 2024. De oplevering moet in Q2 van 2025 plaats vinden.

Today Real Estate Development wil het Storage Club concept, na de opening Aalsmeer, verder uitrollen in Nederland. Op termijn denkt de bedrijfsmatige ontwikkelaar aan internationale uitbreiding. Today Real Estate Development heeft ook concepten als Layers en Urban Miles in de portefeuille.