Van der Vorm verkoopt 8 wooncomplexen

Woonhave en Van der Vorm Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over een transactie betreffende 8 wooncomplexen en hiermee een totaal van 832 appartementen.

De wooncomplexen zijn gelegen in Rotterdam, Maassluis, Capelle a/d IJssel, Zwijndrecht, Dordrecht en Delft.

Bij nader onderzoek blijkt het te gaan om de Rotterdamse wooncomplex Meidoornhoek en wooncomplex Dumasstraat. In Zwijndrecht betreft het het wooncomplex Idenburgplein. In Dordrecht de aankoop van wooncomplex Loudonstraat. In Delft de woontoren Arthur van Schendelplein. In Maassluis wooncomplex Vliethof en in Capelle de wooncomplexen Koperwiek en Duikerlaan.

Mark van den Berg, Managing Partner Woonhave: “Middels deze acquisitie overschrijden we de € 300 miljoen aan beleggingsvolume en zijn we goed op weg om invulling te geven aan onze doelstelling om een zorgvuldig samengestelde portefeuille van huurwoningen op te bouwen met het oog op langjarige exploitatie. De combinatie van onze heldere strategie en snelle werkwijze zonder financieringsvoorbehoud begint haar vruchten af te werpen. De transactie met Van der Vorm is een goed voorbeeld hiervan en wij danken hen voor het in ons gestelde vertrouwen.”

René Voortmeijer, Commercieel Directeur Van der Vorm Vastgoed: “Wij zijn zeer tevreden met de gerealiseerde transactie, deze komt voor ons op een logisch moment nu de markt voor woningbeleggingen goed is. De verkoop past in onze strategie om onze portefeuille te versterken door rotatie, (her)ontwikkeling, diversificatie en internationalisering. "

Woonhave werd in deze transactie bijgestaan door DTZ Zadelhoff en De Mik Makelaars, Hofstede (Milieu), Geelhoed (Technisch) en Adviesburo Orgatech (Installaties). CBRE trad op als adviseur van Van der Vorm Vastgoed die op technisch en fiscaal vlak werd begeleid door resp. IOB en EY. De transactie is juridisch begeleid door Houthoff Buruma.