Wonam ontwikkelt 176 huurwoningen in Amsterdam Nieuw West

Wonam ontwikkelt 176 nieuwe middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw West.

Wonam ontwikkelt 176 nieuwe middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw West.

Wonam heeft afgelopen week hier een voormalig datacentrum gekocht en na sloop wordt in december gestart met de bouw van de woontoren Toorop, met in totaal 176 studio’s en 2- en 3-kamerwoningen. Deze ontwikkeling past in de ambitie van Wonam om de komende jaren 2500 huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs van tussen de € 750 en € 1100.

Dat Wonam met haar middensegment huurwoningen voorziet in een grote behoefte bewijst de grote belangstelling voor haar woongebouw Square op de Kop Zuidas. Deze woningen, waarvan de oplevering gepland staat in het 2e kwartaal van 2016, zijn nu al vijf maal overtekend. Sinds haar oprichting in 2011 heeft Wonam ruim 700 huurwoningen in aanbouw en ontwikkeling genomen.

Nieuw beleggingsfonds van € 250 mln
Wonam zal de komende jaren in Amsterdam huurwoningen ontwikkelen voor een nieuw woningbeleggingenfonds waarmee zij een samenwerking is aangegaan. In dit fonds van € 250 mln beleggen een aantal particuliere families. De woningen voor dit fonds worden ontwikkeld door Wonam zelf of in partnership met andere partijen.

Woongebouw Toorop
Net als alle andere Wonam projecten wordt ook woontoren Toorop gekenmerkt door een mix van studio’s en 2- en 3-kamerwoningen met allen een eigen buitenruimte. Het project is gelegen in de nabijheid van de Ring en op loopafstand van een OV-knooppunt. Woontoren Toorop ligt op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat direct naast een metrostation en een tramhalte.

Het ontwerp van woontoren Toorop is van de hand van architect Dam&Partners en wordt gebouwd door aannemer Smit’s Bouwbedrijf. Naar verwachting start de verhuur medio 2016 via Woontank.