Houtmarktschool Deventer in verkoop

NV Bergkwartier, Maatschappij tot Stadsherstel, heeft besloten de Houtmarktschool in Deventer te gaan verkopen.

De financiële risico's van het zelf ontwikkelen van de Houtmarktschool en de verwachting dat er voor de herontwikkeling van de Houtmarktschool veel gegadigden zijn, hebben geleid tot het verkoopbesluit. De verkoop start vanaf heden via Thoma Post Bedrijfsmakelaars.

Klaartje Snieders, interim-directeur van NV Bergkwartier: 'Het is een moeilijk besluit geweest om dit prachtige pand op zo'n bijzondere locatie toch te gaan verkopen. Maar het is wel verstandig. Hoewel we een goed plan hebben ontwikkeld om in de oude school woningen te realiseren en de gemeente dit heeft goedgekeurd, is het realiseren en vervolgens verhuren van deze woningen toch een forse investering en aanzienlijk risico. Het feit dat zich inmiddels veel partijen hebben gemeld die interesse hebben in de aankoop van de Houtmarktschool, heeft geholpen dit besluit te nemen. Wij vragen geïnteresseerden om niet alleen een prijs te noemen, maar ook om inzicht te geven in de eigen plannen. Wij vinden het van belang en zien het ook als onze verantwoordelijkheid dat de Houtmarktschool in goede handen komt en dat de plannen recht doen aan de geschiedenis en de bijzondere plek als toegangspoort tot het Bergkwartier.'

De Houtmarktschool is aangewezen als gemeentelijk monument, waardoor een zekere bescherming van het pand gewaarborgd is.