Union Investment neemt Y-Towers over

Union Investment neemt de ontwikkeling van Y-Towers in Amsterdam-Noord over de Oostenrijkse ontwikkelaar.

Het gebouwencomplex met twee torens wordt aan het IJ gebouwd in de snelgroeiende wijk Overhoeks. De toren van het hotel biedt plaats aan een Maritim conferentiehotel met 579 kamers. Het wordt het hoogste gebouw in Amsterdam, met 33 verdiepingen. De aangrenzende woontoren zal 174 appartementen omvatten. De onderste 10 verdiepingen van de toren zullen serviceappartementen bevatten (4200 m²). Een ondergrondse parkeergarage met 605 plaatsen maakt ook deel uit van de ontwikkeling. Het project omvat een investering van in totaal ongeveer € 460 mln en is gepland voor eind 2022.

Union Investment neemt het projectontwikkelingsbedrijf over van IES Immobilien en Invester United Benefits. IES Immobilien zal het project als partner blijven ondersteunen.

De bouw kwam vorig jaar stil te liggen toen de ontwikkelaar het contract met aannemer Züblin verbrak vanwege een conflict over het meerwerk.

Y-Towers worden toegevoegd aan het open-end vastgoedfonds Uni Immo Europa en is een van de grootste projecten in het fonds. Bovendien wordt het Maritim-hotel een van de grootste hotels in de portefeuille van Union Investment, die momenteel ongeveer 70 hotels in negen landen omvat.

“We hebben onlangs een afzonderlijk Value-Add-team opgezet, zodat we de investeringsmogelijkheden kunnen uitbreiden in steeds krappere kernmarkten. We hebben ook voor een develop-to-core-aanpak gekozen om te profiteren van de kansen die momenteel worden geboden door de sterke verhuurmarkten,' zegt Volker Noack, lid van het managementteam van Union Investment Real Estate.

In Amsterdam heeft Union Investment momenteel een portefeuille van 10 gebouwen ter waarde van ongeveer € 940 mln. De meest recente aankoop, in het voorjaar van 2019, was het 15.000 m² grote kantoorgebouw van 5 Keizers in de historische grachtengordel. De in Hamburg gevestigde investment manager heeft ook vastgoedbezit in Eindhoven, Enschede en Rotterdam.