Sectie5 koopt winkelcentrum Molenvliet en start een beleggingsfonds

Sectie5 is in samenwerking met Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen het vastgoedbeleggingsfonds Molenstede Vastgoedfonds gestart.

Het door Sectie5 aangekochte wijkwinkelcentrum Molenvliet in Woerden, met onder meer een vijftienjarige huurovereenkomst met een Jumbo-supermarkt, maakt onderdeel van het fonds uit. Het beleggingsfonds heeft een totale omvang van € 13,45 mln. De aankoop van Molenvliet is conform de strategie van Sectie5 om een brede portefeuille op te bouwen met supermarkten en (wijk)winkelcentra. Molenstede Vastgoedfonds is het 30ste beleggingsfonds dat Sectie5 opricht. De totale beleggingsportefeuille heeft een waarde van circa € 750 mln. Naast de traditionele focus op de winkelmarkt, volgt na de zomer de tweede emissie van S5 Vitae Fonds. Dit groeifonds is gericht op zorgbeleggingen. Eerder dit jaar verwierf het 96 zorgwoningen in Zwolle en Gorinchem. 

Namens Sectie5 traden bij de aankoop van Molenvliet Lexence en Brands Advocaten op als juridisch adviseur. Lexence trad tevens op als notaris. Rechtstaete adviseerde op fiscaal gebied en Deloitte als accountant.