Kadans koopt kantoorgebouw 52Nijmegen

Kadans Science Partner heeft zijn portefeuille verrijkt met de aankoop van kantoorgebouw 52Nijmegen in Nijmegen.

52 staat pal naast Novio Tech Campus, waar Kadans reeds twee bedrijfsverzamelgebouwen voor de kennisintensieve sector in bezit heeft. Kadans heeft 52 gekocht van Cromwell Property Group, waar het kantoorgebouw onderdeel was van de Hummingbird-portefeuille.

Uit het Kadaster blijkt dat Kadans een bedrag van ongeveer € 34,35 mln neertelt voor het gebouw aan het Jonkerbosplein 52.

Met een hoogte van 18 verdiepingen is 52 is het kantoorgebouw volgens Kadans een echt herkenningspunt voor Nijmegen en de omgeving. "Dankzij de bijzondere knik in de gevel vormt het een uitnodigend gebaar naar bezoekers en gebruikers."
De toren biedt ruim 25.000 m² aan kantoren, laboratoria, een restaurant, bar en vergaderfaciliteiten. 52 staat op een oplopend maaiveld, met daaronder 587 parkeerplaatsen voor huurders en bezoekers.

52 huisvest op dit moment 9 bedrijven, die actief zijn in onder andere de semiconductor-, high tech en consultancy sector. Met de aankoop van 52 wordt het aanbod van Kadans op Novio Tech Campus verbreed en vergroot.

Kadans concentreert zich sinds 2010 op de kennisintensieve sector, waar een groeiende behoefte bestaat aan passende vastgoedoplossingen op het snijvlak van science en business. In juli 2017 sloot Kadans een joint venture met Oaktree Capital Management. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. "Met posities in Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Breda en Den Bosch heeft Kadans een gedegen track record opgebouwd, die haar strategie onderschrijft. De verwerving van 52 is bij uitstek een toonbeeld van de ambitie die Kadans kent en nu ook waarmaakt", aldus de vastgoedonderneming.

CMS en Colliers International begeleidden Kadans tijdens het onderzoeks- en verwervingstraject. Cromwell Property Group werd begeleid door Loyens & Loeff.