Accresco transformeert kantoopand in Scheepmakerskwartier tot woningen

ROTTERDAM - Accresco Vastgoed Holding heeft het pand Calandstraat 5-7 in het Scheepmakerskwartier te Rotterdam gekocht van de gemeente Rotterdam. Het karakteristieke monumentale object heeft een oppervlakte van circa 3100 m[sup]2[/sup]. Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente besloot het uit strategische overwegingen te verkopen via een openbare inschrijving. Accresco zal het pand transformeren naar woningen.

ROTTERDAM - Accresco Vastgoed Holding heeft het pand Calandstraat 5-7 in het Scheepmakerskwartier te Rotterdam gekocht van de gemeente Rotterdam. Het karakteristieke monumentale object heeft een oppervlakte van circa 3100 m2. Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente besloot het uit strategische overwegingen te verkopen via een openbare inschrijving. Accresco zal het pand transformeren naar woningen.

Eveneens in de Calandstraat is het kantoorpand op nummer 25 ook al getransformeerd tot appartementen. De aanpak sluit aan bij het beleid van de gemeente om leegstaande kantoren een nieuwe bestemming te geven.
De Accresco Vastgoed uit Rotterdam houdt zich bezig met beleggingen en exploitatie van zowel woningen als bedrijfsmatig vastgoed.
Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting begeleidde de transactie, tezamen met Van der Stap Notarissen, namens de verkoper Stadsontwikkeling.