Bouw De Verbinding in Ermelo gestart

ERMELO - De tweede fase van het plan De Verbinding in Ermelo is vorige week gestart. De tweede fase bestaat uit de bouw van 66 appartementen en 3005 m[sup]2[/sup] winkelruimte aan de oostkant van het centrum van het Veluwse dorp. De Verbinding is een ontwikkeling van Green Real Estate, eigendom van de textielfamilie Zeeman, en Assen Projecten. Corporatie UWoon neemt de helft van de woningen over voor de verhuur. Belangrijkste huurder van de winkelruimte is een AH supermarkt.

ERMELO - De tweede fase van het plan De Verbinding in Ermelo is vorige week gestart. De tweede fase bestaat uit de bouw van 66 appartementen en 3005 m2 winkelruimte aan de oostkant van het centrum van het Veluwse dorp. De Verbinding is een ontwikkeling van Green Real Estate, eigendom van de textielfamilie Zeeman, en Assen Projecten. Corporatie UWoon neemt de helft van de woningen over voor de verhuur. Belangrijkste huurder van de winkelruimte is een AH supermarkt.

De Verbinding bestaat in totaal uit 5000 m2 winkelruimte, 155 woningen en 450 parkeerplaatsen, zowel boven- als ondergronds. Het nieuwbouwplan wordt gedeeltelijk gerealiseerd op het terrein van de voormalige Connexxiongarage, dat Assen Projecten in 2000 verwierf. De derde fase komt op de plek van de huidige AH.
De eerste fase van het project, met dure woningen op het terrein naast een kerkgebouw, wordt pas als laatste uitgevoerd. De provincie draagt ruim € 2 mln bij aan het project. Inzet is momenteel nog het verkrijgen van € 660.000 rijkssubsidie. In 2014 moet De Verbinding volledig zijn uitgevoerd.