Woningen in voormalige GGZ-kliniek

In de voormalige GGZ-kliniek in Alphen aan den Rijn komen 170 nieuwe huurwoningen. Dat meldt Omroep West. Momenteel worden in het gebouw aan de Noorderkeerkring nog Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

Woningcorporatie Woonforte verwacht dat het omvormen van het pand tot woningen eind 2024 zal starten. Er worden zowel kleine als grote appartementen gebouwd, bedoeld voor jongeren, ouderen, alleenstaanden, stellen en 'personen die extra zorg nodig hebben'.

Tot het einde van dit jaar blijft het gebouw in gebruik als opvanglocatie. Het is de bedoeling om de vluchtelingen daarna te huisvesten in extra tijdelijke huisvesting in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp.

Om het pand aan de Noorderkeerkring was begin vorig jaar veel te doen. De bewoners van de GGZ-instelling moesten destijds plaatsmaken voor de Oekraïense vluchtelingen en dat was tegen het zere been van een deel van de gemeenteraad. Uiteindelijk zocht het gemeentebestuur een middenweg.

Voor de aangrenzende Euromarkt zijn ook plannen in de maak voor woningbouw. Daar moeten zo’n zevenhonderd woningen komen. Verschillende vastgoedeigenaren in het gebied zijn van plan om meerdere woon- en winkelcomplexen te bouwen, met onder andere sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopwoningen.