VolkerWessels ziet voor 2023 de nodige uitdagingen

VolkerWessels boekte in 2022 een hogere omzet en meer nettowinst. De orderportefeuille slonk iets. De resultaten komen dit jaar onder druk te staan.

Het concern zegt tevreden te zijn over de prestaties in 2022. Het goede resultaat was vooral te danken aan activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en ‘sterke reductie van faalkosten’.

‘De omzet bij Bouw & Vastgoedontwikkeling was stabiel,’ aldus het concern uit Rijssen, dat ook actief is op het gebied van infrastructuur, energie en telecom.

De orderportefeuille nam af met bijna vijf procent. VolkerWessels schrijft dit toe aan een selectief tenderbeleid, maar het is ook ‘het gevolg van vertraging in de vergunningsverlening en de huidige marktomstandigheden bij Bouw & Vastgoedontwikkeling’, zegt het concern.

Het komend jaar zit vol uitdagingen op het gebied van bouw en vastgoed. ‘Wij verwachten dat omzet en resultaat in onze woningbouw- en projectontwikkelingssegmenten in 2023 onder druk zullen komen,’ laat VolkerWessels weten. Het wijst naar de hogere rente die de markt parten speelt, maar ook de regulering van de middenhuursector. ‘De onzekerheid op de markt voor ‘middenhuur’ ‘ kan volgens VolkerWessels zelfs leiden tot vertragingen van ontwikkelingsprojecten.

Eerder deze week maakte ook bouwconcern Dura Vermeer zijn resultaten bekend. Dura Vermeer verwacht voor 2023 wederom ‘een jaar met onzekerheden en uitdagingen’.