The Student Hotel opent vestiging in Berlijn

The Student Hotel heeft een vestiging in het centrum van Berlijn geopend als onderdeel van € 2 mrd groot Europees expansieplan.

The Student Hotel (TSH) heeft zijn tweede vestiging in Duitsland geopend, in het hart van de Berlijnse wijk Mitte naast de Alexanderplatz, als onderdeel van het plan om tegen 2024 het aantal locaties in Duitsland en Oostenrijk te verdrievoudigen. Daarmee zou de waarde van de investeringen van de Amsterdamse hotelontwikkelaar in de Duitstalige markten stijgen tot ongeveer 20% van de waarde van de totale Europese portefeuille, die naar verwachting binnen de komende vijf jaar de grens van € 2 mrd zal overschrijden.

Begin 2020 zal The Student Hotel in Wenen zijn grootste hotel openen en nog eens 819 kamers aan de portefeuille toevoegen. Inclusief de vestiging in Dresden, die in november 2018 werd geopend, biedt TSH nu 781 kamers aan in Duitsland, goed voor een totale oppervlakte van meer dan 30.000 m². De toevoeging van TSH Wenen volgend jaar brengt het totale aantal kamers in Duitstalige landen op 1600. Het aantal beschikbare en geplande kamers van TSH in geheel Europa bedraagt inmiddels 10.000, verdeeld over 20 steden. Het streven is om dit per 2024 meer dan te verdubbelen tot 25.000.

TSH Berlin, aan de Alexanderstrasse 40, heeft directe verbindingen met het lokale openbaar vervoer en omvat in totaal ongeveer 19.500 m². TSH Berlin biedt 475 hotelkamers, inclusief ruimtes voor kort verblijf voor zowel studenten als jonge professionals, een nieuwe Family Room-optie die een tweepersoonsbed combineert met stapelbedden, een kitchenette en een loungeruimte, evenals een speelkamer – een supergrote suite met een panoramisch balkon en uitzicht op de skyline van Berlijn.