Delft verrijkt met KLM-huisjes en The Student Hotel

The Student Hotel krijgt een vestiging in de Spoorzone Delft. De nieuwbouw komt recht tegenover het nieuwe station. In het stationgebied wordt tevens het project De Porceleyne Poort ontwikkeld.

The Student Hotel is één van de vier plannen voor het stationsgebied van Delft die zaterdag 4 februari worden gepresenteerd. Direct tegenover het nieuwe station Delft, aan de overzijde van het busplatform, komt een bijzonder hotelconcept te staan met circa 342 volledig ingerichte kamers voor studenten en veel openbare voorzieningen variërend van vergaderruimtes tot eet- en drinkfaciliteiten.
Voor deze locatie sloot Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) in december 2015 al een reserveringsovereenkomst met TSH Management. The Student Hotel heeft inmiddels tien vestigingen in Nederland en Europa. The Student Hotel Eindhoven werd donderdag officieel geopend.

In 2019 ondergaat het gebied rond het station Delft een metamorfose. Met diverse horecagelegenheden met terrassen, open werkplekken, woningen, hotels, een atrium met ruimte voor exposities. Het wordt de nieuwe levendige entree van de stad. De drie andere projecten die gepresenteerd worden zijn:

De Porceleyne Poort
Voor het eerst wordt het ontwerp van De Porceleyne Poort (eerste beeld) gepresenteerd. Een gebouw met woningen en multifunctionele ruimtes met daarin een mix van cultuur, detailhandel, horeca en werkruimtes.
De Porceleyne Poort is een initiatief van Delft Village bv van Chris Oomen, voorzitter van zorgverzekeraar DSW. Hij heeft als investeerder eerder al de ontwikkelingsovereenkomst ondertekend. Het plan gabaseerd op de beroemde KLM-huisjes is van de voormalig rijksbouwmeester Frits van Dongen. Ontwikkelaar Ter Steege begeleidt de ontwikkeling van deze locatie namens de opdrachtgever Delft Village bv.

Plan Antoni 
Het plan Antoni van Ontwikkelcombinatie SBB-Vink Bouw Antoni VOF voorziet in (tijdelijk) wonen in hotel, in studio’s en in loftwoningen. Het glazen atrium met de ‘Living Lobby’ is het 24/7 kloppend hart met expositieruimtes, werkplekken en horeca.

Het voormalige stationsgebouw
Voor dit Rijksmonument wordt gedacht aan ‘gemengde doeleinden’ zoals een horecafunctie direct aan het Stationsplein en het nieuwe park ‘Spoorloos’.

Laatste nieuws

Evenementen