Ontwikkelaars omarmen schuttingtaal bij woonproject op Katendrecht

Honderdtwintig meter vol krachtige beeldtaal over het roemruchte karakter van de Rotterdamse wijk Katendrecht: schepen, meeuwen, draken, opium rokende chinezen en kleurrijke tatoeages. De bouwschuttingtaal betekent de aftrap van het woningproject De Bund. 

Zo’n vijftien graffiti- en streetart-artiesten in hun herkenbare hoodies met jassen eroverheen gingen dit weekend aan het werk gegaan om verleden, heden en toekomst van Katendrecht in beeld te brengen. Plaats van handeling: de bouwschutting van De Bund, een nieuw woonproject op de Kaap gezamenlijk ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling West en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De naam vindt zijn oorsprong in de gelijknamige boulevard in Shanghai en past bij rijke zeemansverleden van de Rotterdamse wijk. 

480 appartementen

Deze muur vol rumoer is bedoeld als inspirerend en uitbundig voorproefje op het project dat bestaat uit twee stoere woontorens in typische havenarchitectuur van bureau KCAP uit Rotterdam. In totaal komen hier zo’n 480 appartementen met gemeenschappelijk ruimten én dakterrassen. In de voet van het gebouw komen horeca,  winkels en bedrijvigheid.  In de ondergrondse garage komen 170 parkeerplaatsen en ruimte voor 600 fietsen.

Over ongeveer een jaar start de bouw en de verwachte oplevering is begin 2029.