Lely en Dura ontwikkelen flex voor Oekraïners in Maassluis

Fabrikant van landbouwmachines Lely gaat op haar campus in Maassluis samen met Dura Vermeer flexwoningen voor Oekraïense vluchtelingen realiseren. Vanaf 1 november moeten de vluchtelingen er terecht kunnen. 

De gemeenteraad van Maassluis stemde deze week in met de realisatie van 25 flexwoningen op het terrein van Lely aan de Cornelis van der Lelylaan 1. Op deze campus ontwikkelt Lely robots en datasystemen voor de Nederlandse melkveehouderij. 

De woningen zijn bestemd voor 86 Oekraïense vluchtelingen die nu nog zijn gehuisvest in voormalig seniorencomplex De Vliet aan de PC Hooftstraat 14. Op deze plek moet het nieuwbouwproject Puur! Maassluis door ABB Bouwgroep worden gerealiseerd.  De ontwikkeling bestaat uit 27 grote stadswoningen, 10 koopappartementen en 24 huurappartementen die via woningbouwcorporatie Maasdelta Groep worden verhuurd.

De sloop van het bestaande complex staat staat voor na de zomer op de agenda. Onderzocht wordt nog of de sloop korte tijd kan worden uitgesteld tot de Oekraïners daadwerkelijke terecht kunnen op het terein van Ledy.

Lees ook: Tijdelijke opvang minderjarige asielzoekers in klooster Dunavast

De fabrikant van landbouwmachines zegt met de bouw van de flexwoningen op haar terrein haar maatschappelijke verantwoordelijkheid tijdens de vluchtelingencrisis te willen nemen. 'Wij ondersteunen daarbij daarbij graag de gemeente Maassluis in de uitdagingen die daar liggen om hier een bijdrage aan te leveren', aldus een woordvoerder van Lely.

De flexwoningen worden met Lely's bouwpartner Dura Vermeer gerealiseerd en zijn afkomstig van C3 living. De family variant omvat 52m2 en de plus variant 35 m2. De woningen zijn all electric en worden voorzien van PV panelen. 
De beoogde opleverdatum is 1 november 2023 en de beoogde gebruiksduur is vijf jaar. Mochten de Oekraïners eerder terugkeren naar eigen land dan kunnen de flexwoningen wellicht voor andere doelgroepen worden ingezet. 

Laatste nieuws

Evenementen