CAERUS herfinanciert Nederlandse vastgoedportefeuille

Het Duitse CAERUS Debt Investments AG (CAERUS) heeft een lening van €100 mln verstrekt voor de herfinanciering van een vastgoedportefeuille in Nederland. De lening heeft een looptijd van vier jaar.

De Nederlandse portefeuille van Caerus omvat 51 objecten op 21 locaties in Nederland, goed voor een totaal verhuurbare oppervlakte van zo’n 115.000 m2. De activa zijn voor ongeveer 93% verhuurd. De huurinkomsten worden gegenereerd door verschillende gebruikstypes, waaronder commercieel (31%), residentieel (23%), licht industrieel (18%), kantoor (14%) en de zorg- en hotelsector.

Peter Anthuber, CIO van CAERUS: ‘Nederland is een zeer aantrekkelijke markt voor ons. We zijn er al jaren actief. Bovendien zal de breed gediversifieerde vastgoedportefeuille die we nu financieren, in de toekomst helpen om het hoge niveau van risicospreiding in de fondsen die we beheren voor institutionele beleggers te behouden.’

De portefeuille is eigendom van een van Nederlands grootste particuliere vastgoedbeleggers. Met ongeveer 30 jaar ervaring in de investeringsmarkt, streeft deze investeerder een consistente strategische 'manage-to-core'-benadering na. Het doel is om de panden duurzaam te ontwikkelen, waarbij met name rekening wordt gehouden met ESG-criteria.