AHAM Vastgoed verwerft 28 woningen en een winkelpand aan Rapenburg in Amsterdam

Buro Amsterdam heeft een woningbouwproject aan de Nieuwe Foeliestraat en het Rapenburg in Amsterdam verkocht aan AHAM Vastgoed.

Project OpRapenburg omvat de nieuwbouw van 24 duurzame woningen, een winkelpand voor een kleine stadssupermarkt en de renovatie van een woonhuis met vier appartementen. “Inbreiding is de ideale manier om te blijven optimaliseren binnen de stedenbouwkundige kaders,” vertelt Michiel de Ru, mede-eigenaar Buro Amsterdam. “Een project als OpRapenburg draagt bij aan de leefbaarheid van de stad en creëert nieuwe woningen. Met het terugkeren van de Spar supermarkt is ook de buurtfunctie opnieuw bestendigd.”

Voor OpRapenburg is gekozen voor een combinatie van nieuwbouw en renovatie. Voor de bouw is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen, HR++ triple glas, gasloos en uitgerust met een warmtepomp. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2025.

Buro Amsterdam, een gezamenlijke onderneming van Willem de Wal, Michiel de Ru en Jean-Paul Houten, ontwikkelt sinds 1995 voor eigen rekening en risico vastgoed in Amsterdam. Ze warden eerder actief in die buurt met nieuwbouw aan de Foeliestraat 2-8 en de bouw van 12 woningen in de voormalige Tandwielenfabriek aan de Nieuwe Ridderstraat.

img
Redacteur
Profiel