Xior rondt aankoop Carré gebouw Maastricht af

Xior Student Housing NV, de BE-REIT gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland, heeft de acquisitie in mei van het 'Carré gebouw' in Maastricht succesvol afgerond.

In het gebouw zijn 143 studentenunits en de gelijkvloerse retail ruimte ondergebracht.

Xior sloot eerder dit jaar een akkoord af omtrent de aankoop van het pand. De acquisitie is nu succesvol afgerond, binnen de voorziene timing. Met deze acquisitie heeft Xior een studentenpand verworven in het centrum van Maastricht, vlakbij diverse onderwijsinstellingen. Het bestaat uit 143 units en gemeenschappelijke voorzieningen, en de gelijkvloerse retail ruimte, die verhuurd is op lange termijn. Xior voegt zo een karaktervol pand toe aan haar portefeuille voor het komende academiejaar 2016-2017, en komt daarmee tegemoet aan de vraag naar studentenhuisvesting van kwaliteit  in Nederland. Deze acquisitie heeft een totale investeringswaarde van ongeveer € 24 mln, en het (gemeubelde) pand zal een verwachte totale jaarlijkse huur genereren van circa € 1.511.000. De verkoper verschaft een huurgarantie aan Xior voor een periode van één jaar vanaf de overdrachtsdatum. Momenteel zijn de studentenkamers vrijwel volledig verhuurd.

Xior Student Housing NV is de eerste Belgische openbare GVV, gespecialiseerd in het segment van de studentenhuisvesting in België en Nederland.