Groen licht voor ontwikkeling dc Lelystad Airport Businesspark

Op 16 september 2016 tekenden Hercuton en Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) een overeenkomst voor de ontwikkeling van een multifunctioneel distributiecentrum.

Het nieuw te realiseren distributiecentrum bestaat uit twee individuele compartimenten en is in totaal bijna 33.000 m2 groot. Bijzonder detail op het vlak van duurzaamheid is dat het centrum zowel door BREEAM als LEED gecertificeerd zal worden. Op dit onderdeel is de samenwerking met TRAJECT gezocht.

Op Lelystad Airport Businesspark (LAB) wordt in het deelgebied A6 District volop de ruimte geboden aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Grote kavels en een perfecte ontsluiting kenmerken dit gebied. 

Schiphol Group en verschillende overheden investeren flink in het gebied. In april 2018 opent de nieuwe luchthaven Amsterdam Lelystad Airport haar deuren. De Rijksoverheid verbreedt de A6 en de Provincie Flevoland verbetert de bereikbaarheid van de luchthaven door een nieuwe ontsluitingsweg en een nieuwe afrit op de A6 aan te leggen.

OMALA treedt op als gebiedsontwikkelaar voor Lelystad Airport Businesspark en heeft als aandeelhouders Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en Gemeente Almere.