New Industry transformeert machinefabriek aan de Maas tot kantoor

ROTTERDAM - Stadsontwikkelaar New Industry transformeert de voormalige Kuypers machinefabriek aan de Maas in Rotterdam-Zuid tot het nieuwe hoofdkantoor voor internationaal modebedrijf Premium Inc. Het Rotterdamse modebedrijf is bekend van de merken Cruyff, Goliath en Robey. Het 100 jaar oude industrieel erfgoed aan de Piekstraat zal worden gerestaureerd en verbouwd tot een kantoor van circa 750 m[sup]2[/sup] met een aanlegsteiger aan de Persoonshaven.

ROTTERDAM - Stadsontwikkelaar New Industry transformeert de voormalige Kuypers machinefabriek aan de Maas in Rotterdam-Zuid tot het nieuwe hoofdkantoor voor internationaal modebedrijf Premium Inc. Het Rotterdamse modebedrijf is bekend van de merken Cruyff, Goliath en Robey. Het 100 jaar oude industrieel erfgoed aan de Piekstraat zal worden gerestaureerd en verbouwd tot een kantoor van circa 750 m2 met een aanlegsteiger aan de Persoonshaven.

Buijsenpennock architects uit Rotterdam heeft het ontwerp voor de uitbreiding en transformatie van de voormalige fabriek gemaakt. Doepel Strijkers Architects werken op dit moment aan het interieurontwerp. Jones Lang LaSalle in Rotterdam bracht de verkooptransactie tot stand. De bouwkundig aannemer voor dit werk is De Combi Den Haag en de installateur Unica. New Industry verzorgt voor Premium Inc het ontwikkel- en bouwmanagement. Premium Inc huurt tevens 20 parkeerplaatsen van New Industry op het tijdelijke parkeerterrein. Volgens huidige planning verhuist Premium Inc eind 2012 naar de Piekstraat.
In 2011 haalde New Industry al ingenieursbureau IMd naar de voormalig leegstaande metaalfabriek aan de Piekstraat. Die is getransformeerd tot een bijzondere kantoorruimte met uitzicht op de Maas. Op de locatie van het tijdelijk parkeerterrein naast de voormalige fabrieken ontwikkelt New Industry het plan Riverfront. Het plan bestaat uit een multifunctioneel gebouw van circa 70 meter hoog direct aan de Maas. Het doel is om hier een nieuwe levendige bestemming en ontmoetingsplaats te creëren aan het water. Voor het programma wordt gedacht aan een designhotel met café-restaurant en terras met urban spa, vergaderruimten en een sky-bar met uitzicht op de skyline van Rotterdam.