Heitman koopt weer woningportefeuille

De Amerikaanse belegger Heitman koopt voor € 30 mln een pakket van 175 woningen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Naar verluidt ligt het bruto aanvangsrendment onder de 5%. Zoals te verwachten was er zeer veel belangstelling van (buitenlandse) belegger voor deze portefeuille. Adviseurs Savills was naar verluidt bij de deal betrokken, maar weigert elk commentaar.
Eerder kocht Heitman al verschillende woningportefeuiles in Nederland, samen met Orange Capital Partners. OCP is opgericht door voormalige medewerkers van Goldman Sachs met de doelstelling om te investeren in de Nederlandse woningmarkt.

Een van de Amerikaanse pensioenfondsen die investeert is Michigan Bureau of Investments, die handelt namens het pensioenfonds van de staat Michigan.
Heitman is bezig met het opbouwen van een substantiële woningportefeuille in Nederland. De investeerders achter Heitman zien dat de Nederlandse woningmarkt een unieke mix biedt van lage prijzen met betere prestaties in het vooruitzicht. Bovendien zijn er structurele hervormingen aan de gang. Ook vinden zij de verhouding tussen vraag en aanbod aantrekkelijk, met name in Amsterdam.