Sustay realiseert 91 woningen in Bunnik

Sustay is begonnen met de bouw van 91 woningen van nieuwbouwproject Rhijnhaeghe in Bunnik.

Door de samenwerking van woningcorporatie LekstedeWonen en ontwikkelaar Sustay komt er aan de JF Kennedylaan op de oude kantoorlocatie Rhijnhaeghe een volledige nieuwe woonbuurt met 75 appartementen, 10 rijwoningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen. Het wordt een mix van koopwoningen, sociale en middenhuurwoningen.

In het nieuwbouwproject is veel aandacht voor groen en betaalbaarheid. Er is ruimte vrijgehouden voor nieuw groen, parkeermogelijkheden voor bewoners en speelgelegenheid voor kinderen.

In het ontwerp van project Rhijnhaeghe is er op diverse manieren rekening gehouden met duurzaamheid. De daken van de woningen worden nagenoeg volledig voorzien van zonnepanelen en hemelwater wordt opgevangen in infiltratiekratten. De badkamers van de woningen krijgen een elektrische boiler en er wordt douchewarmteterugwinning toegepast. Op deze manier is de nieuwe wijk een stuk duurzamer dan de gestelde EPC-eis (energieprestatie van nieuwbouw) vanuit het bouwbesluit. Verder was er vanuit de gemeente Bunnik een extra duurzaamheidseis gesteld, namelijk de GPR-score. De gemiddelde GPR-score ligt bij project Rhijnhaeghe op 8,0. Projectleider Wout Groot Koerkamp van Schutte Bouw & Ontwikkeling legt uit: ‘De GPR-gebouwsoftware is een digitaal instrument om de duurzaamheid in kaart te brengen door middel van rapportcijfers voor de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Voor het bouwbesluit is de eis een 0,6. Hier scoren we met een 8,0 dus fors hoger.’

Om in te spelen op een goede doorstroming in de lokale woningmarkt zijn er afspraken gemaakt tussen de betrokken partners. Mensen uit de gemeente krijgen voorrang. Daarnaast biedt LekstedeWonen jongeren tot en met 29 jaar extra voorrang en doet Sustay dit binnen de middenhuur voor 55+’ers.

De 34 koopwoningen zijn allemaal verkocht en het verhuurproces voor de 27 sociale huurwoningen, waar 1284 mensen op reageerden, is afgerond. Het verhuurproces van de middenhuur rijwoningen start half februari en de vrije sector huurappartementen na de zomer. De verwachte oplevering van het project zal in het najaar van 2021 zijn.