Ontwikkelaar Spaans golfresort verzoekt SNS PF tot betalen

AMSTERDAM - Projectontwikkelaar Ronals Ras heeft een betalingsverzoek van ruim € 408 mln ingediend tegen SNS Reaal. Volgens de ontwikkelaar is SNS Reaal verantwoordelijk voor het falen van zijn Spaanse golfresort Mosa Trajectum. Dat meldt de NOS.

"AMSTERDAM - Projectontwikkelaar Ronals Ras heeft een betalingsverzoek van ruim € 408 mln ingediend tegen SNS Reaal. Volgens de ontwikkelaar is SNS Reaal verantwoordelijk voor het falen van zijn Spaanse golfresort Mosa Trajectum. Dat meldt de NOS.

In reactie laat SNS PF aan PropertyNL weten dat ze geen formele claim of dagvaarding van de heer Ras en/of zijn vennootschappen hebben ontvangen. ""Wel hebben wij kennisgenomen van het Spaanse betalingsverzoek van de heer Ras zoals de NOS deze aan ons heeft voorgelegd. De heer Ras schermt al sinds november 2012 met een mogelijke claim van € 408 mln. Ondanks ons verzoek daartoe komt de heer Ras niet met een onderbouwing daarvan,""aldus SNS PF.
Wat de vastgoedfinancier wel vaststelt is dat de heer Ras nog € 130 mln achterstallige kredieten moet terugbetalen aan SNS PF.
Toen in 2008 de crisis uitbrak, besloot SNS PF zich terug te trekken uit buitenlands vastgoed, waaronder golfresort Mosa Trajectum. SNS PF verzocht Ras eerder tot het betalen van € 130 mln, maar deze weigerde te betalen. Hierop besloot SNS het project openbaar te veilen. Bij gebrek aan een bod op het project werd SNS PF uiteindelijk eigenaar. "