Heijmans verkoopt winkelcentrum Zuidhoek in Leusden

ROSMALEN - Heijmans Vastgoed heeft winkelcentrum Zuidhoek in de wijk Tabaksteeg in Leusden verkocht aan een particuliere winkelbelegger. Het winkelcentrum beslaat in totaal circa 2600 m2, waarvan de belegger circa 2400 m[sup]2[/sup] afneemt. Winkelcentrum Zuidhoek is een samenwerking tussen de gemeente Leusden, Woningstichting Leusden en Heijmans Vastgoed. Naar verwachting wordt het winkelcentrum, inclusief openbare ruimten, in mei 2012 opgeleverd.

ROSMALEN - Heijmans Vastgoed heeft winkelcentrum Zuidhoek in de wijk Tabaksteeg in Leusden verkocht aan een particuliere winkelbelegger. Het winkelcentrum beslaat in totaal circa 2600 m2, waarvan de belegger circa 2400 m2 afneemt. Winkelcentrum Zuidhoek is een samenwerking tussen de gemeente Leusden, Woningstichting Leusden en Heijmans Vastgoed. Naar verwachting wordt het winkelcentrum, inclusief openbare ruimten, in mei 2012 opgeleverd.

Circa 1600 m2 is verhuurd aan supermarkt Dirk van den Broek. Daarnaast worden in het winkelcentrum onder andere drogisterij Dirx, slijterij Dirck III en een snackbar gevestigd. Het winkelcentrum omvat verder 56 huur- en koopappartementen, die door een subsidieverstrekking van de provincie Utrecht kunnen worden gerealiseerd. Van de appartementen is er nog een aantal te koop.
In de wijk worden naast de voorzieningen in totaal ruim 900 koop- en huurwoningen gerealiseerd, waarvan Heijmans er circa 500 ontwikkelt. Tabaksteeg is een samenwerking tussen de gemeente Leusden, Woningstichting Leusden, de Alliantie Ontwikkeling en Heijmans Vastgoed. De wijk nadert de komende jaren haar voltooiing. Nadat winkelcentrum Zuidhoek voor het publiek is opengesteld worden de in Leusden Zuid aanwezige winkelvoorzieningen opgeheven. Op de vrijkomende plaats zijn in aansluiting op de bestaande wijk woningen voorzien.