‘Veranderingen in top van Unibail-Rodamco-Westfield (URW)’

In de top van URW wordt een aantal personele wisselingen verwacht, waarbij zelfs de positie van CEO Christophe Cuvillier wankelt.

Dat heeft het Franse dagblad Le Journal Du Dimanche verklaard.

Het bericht kwam naar buiten na een eerste vergadering van de nieuwe raad van bestuur van URW op vrijdag 13 november, waarna voorzitter Colin Dyer ontslag nam en onmiddellijk werd opgevolgd door de activistische aandeelhouder Léon Bressler.

Jacques Stern, vicevoorzitter, Philippe Collombel, Sophie Stabile en Jacqueline Tammenoms Bakker dienden tijdens de vergadering ook hun ontslag in. De nieuwkomers in de raad Susana Gallardo en Xavier Niel werden respectievelijk benoemd tot leden van de bestuurs- en benoemingscommissie en de beloningscommissie.

Het is onwaarschijnlijk dat dit de laatste wisselingen zijn, aldus Le Journal Du Dimanche, dat stelt dat Cuvillier en chief financial officer Jaap L. Tonckens naar verwachting binnen een paar dagen ook zullen vertrekken. De krant suggereert ook dat Jean-Marie Tritant, huidig  president van URW US en een veteraan in het bedrijf, favorite is om de positive van CEO in te nemen.

De ontslagen zouden een omslag zijn voor het bedrijf na een reeks aandeelhoudersgevechten in de afgelopen weken. Een consortium van activisten onder leiding van ex-Unibail CEO Bressler en de Franse telecommiljardair Niel had daarbij de overhand. Vorige week nog wonnen de rebellen de strijd toen ze een emissie van € 3,5 miljard torpedeerden en zetels wonnen in de raad van bestuur.

De activisten willen dat het bedrijf zijn Amerikaanse poot verkoopt om iets te doen aan de schuldpositie van € 24 miljard waar het bedrijf onder gebukt gaat.