Meyer en Van Schooten Architecten verlengt huurovereenkomst A-Factorij

AMSTERDAM - Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) heeft onlangs in gebouw A-Factorij haar huurovereenkomst verlengd met 5 jaren op basis van markt conforme voorwaarden. MVSA huurt 1328 m[sup]2[/sup] kantoorruimte en 9 parkeerplaatsen. Onlangs heeft Solidiam het gebouw A-Factorij van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars gekocht.

AMSTERDAM - Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) heeft onlangs in gebouw A-Factorij haar huurovereenkomst verlengd met 5 jaren op basis van markt conforme voorwaarden. MVSA huurt 1328 m2 kantoorruimte en 9 parkeerplaatsen.
Onlangs heeft Solidiam het gebouw A-Factorij van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars gekocht.


Het kantoorgebouw ligt binnen de ring A10 op het industriegebied de Schinkel in het verlengde van de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar metrage van 11.850 m2 kantoorruimte en 137 parkeerplaatsen.
Onder de acht huurders zijn Ogilvy, 20th Century Fox, Etcetera, Meyer en Van Schooten Architecten en Proud Design. De gemiddelde huurtermijn bedraagt circa 5 jaar en de totale huurstroom is circa € 2,2 mln.
In 2002 is de A-Factorij, een voormalige fietsfabriek, door ontwikkelaar TCN volledig gerenoveerd. Dit in een trendy en ruimtelijke stijl en met veel lichtinval en buitenruimten. Daarnaast zijn er drie torens met loftkantoren aanwezig.
In deze tranactie is de verhuurder Solidiam geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs en Meyer en Van Schooten Architecten door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars. Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseerde Solidiam vorig jaar ook bij de verwerving van dit object.