BAM Wonen levert 336 verduurzaamde huurwoningen op

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft BAM Wonen 336 huurwoningen van BPL Pensioen verduurzaamd.

Het gaat om vergelijkbare huurwoningen verdeeld over tien projecten in Hillegom, Nootdorp, Enschede (twee), Veldhoven, Eindhoven, Rockanje, Den Bosch en Oss (twee). Het achtereenvolgens uitvoeren van deze projecten resulteert in het versneld verduurzamen van de woningportefeuille naar gemiddeld energielabel A. 

De verduurzamingsprojecten kenmerken zich door een forse reductie in CO2-uitstoot. Gezamenlijk besparen de bewoners van de 336 woningen een half miljoen kilogram CO2 per jaar. Hiervoor heeft BAM Wonen de woningen voorzien van zonnepanelen, geïsoleerde deuren, CO2-gestuurde ventilatie en HR++ glas. Op alle projecten zijn de PH-schuiframen vervangen door kunststof kozijnen.

De maatregelen leveren bewoners een lager energieverbruik en meer wooncomfort op. BAM Wonen verduurzaamt in een meerjarige samenwerking de woningportefeuille van klanten van Syntrus Achmea. Dat resulteert in een adequate en snelle invulling van de gevraagde doelstellingen door pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Voor BPL Pensioen sturen de bouwer en investment manager op een CO2-reductie voor de kernportefeuille.