Oracle betrekt Cloud Center in centrum Amsterdam 

Op 1 september 2017 is het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle verhuisd naar de Nieuwevaart 5-9 te Amsterdam.

Het voormalige gemeentekantoor is volledig herontwikkeld tot een high end en duurzaam kantoorgebouw. De eigenaar, een joint venture tussen APF International en Angelo, Gordon & Co, verwierf het pand in 2015. Peak Development werd aangesteld voor het herontwikkelingsproces. Deze zomer zijn de werkzaamheden afgerond en is Oracle verhuisd naar het nieuwe “Cloud Center”. In het pand met een oppervlakte van 6340 m² werken nu circa 400 mensen.

Wiggert Karreman, partner van APF International kijkt terug op een geslaagd project: "Toen we nog geen twee jaar geleden het pand aankochten in een minder goede kantorenmarkt, zagen wij de potentie van de locatie en het niet zo fraaie gebouw. Dat er een kandidaat-huurder binnen een half jaar al in beeld was, is de prettige bevestiging geweest hiervan. Het proces van aankoop tot herontwikkeling is in prettige samenwerking met de gemeente en andere betrokken partijen in hoog tempo verlopen."

De beeldbepalende nieuwe gevel is naar ontwerp van Cruz y Ortiz (bekend van ondermeer de renovatie van het Rijksmuseum). Het pand heeft nu een traditionele gevel met baksteen en veel glas om het uitzicht en de lichttoetreding te maximaliseren. “Het was een uitdagende opgave weer schaal terug te brengen in de lang gestrekte gevel. Daarbij is gezocht naar aansluiting op het historische karakter van het achterliggende pakhuis, dat dateert van 1880”, zegt Muriel Huisman Smits, partner van Cruz y Ortiz.