Vier partijen in race om overname Ringerscomplex

ALKMAAR - Erik de Vlieger, Cocon Vastgoed, Segesta en Boei zijn alle vier geïnteresseerd om het Ringerscomplex in Alkmaar over te nemen van MAB.

ALKMAAR - Erik de Vlieger, Cocon Vastgoed, Segesta en Boei zijn alle vier geïnteresseerd om het Ringerscomplex in Alkmaar over te nemen van MAB.

Volgens de Alkmaarsche Courant is Boei al in gesprek met MAB, die de voormalige chocoladefabriek in 2008 kocht voor € 30 mln. De non-profit organisatie uit Amersfoort trekt samen op met de Alkmaarse stichting Adapt, die zich inzet voor behoud en herbestemming van Alkmaars erfgoed. Boei heeft acht banken en vastgoedbedrijven als aandeelhouder, waaronder Bouwfonds Ontwikkeling, net als MAB onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep.

Boei-directeur Arno Boon zegt in de Alkmaarsche Courant te denken aan een mix van bestemmingen, cultuur, wonen en winkelruimte. Alleen met de komst van het poppodium Victorie is het plan volgens de specialistische ontwikkelaar haalbaar. De gemeente zet voor dit poppodium echter vooralsnog in op nieuwbouw aan de Pettemerstraat.
Erik de Vlieger wil in het Ringerscomplex de redactie van muziektijdschrift Oor samen met het poppodium vestigen. Hij is ook met Fortress in onderhandeling over de overname van de Nieuwe Energie in Haarlem, de vroegere elektriciteitscentrale.

MAB heeft tot 2016 de tijd om het bedrijf af te bouwen en projecten uit te ontwikkelen, af te stoten of te ontmantelen. In een interview met PropertyNL zei ceo Francoise Dechesne vorig jaar dat het herontwikkelingsplan voor het Ringerscomplex 'gezien de huidige dynamamiek op de retailmarkt' wordt heroverwogen. 'We kijken of het plan niet kleiner moet en of een nieuw concept wenselijk is. Het is een goede locatie zo dicht bij de binnenstad en deel uitmakend van Overstad.' Van verkoop was op dat moment nog geen sprake.