Zwijndrecht, Vorm en Blauwhoed maken afspraken voor ontwikkeling Maasterras-West

De gemeente Zwijndrecht en projectontwikkelaars Blauwhoed en Vorm hebben afspraken vastgelegd over de ontwikkeling en bouw van bijna tweehonderd woningen in Maasterras-West in Zwijndrecht

Het Maasterras-West is onderdeel van de grote gebiedsontwikkeling rond de spoorzone in Zwijndrecht onder de naam Diztrikt.  “De gewijzigde economische situatie en gestegen bouwkosten dwongen ons de afgelopen jaren om de ontwikkeling van de spoorzone opnieuw te bekijken. Door intensieve samenwerking kunnen we nu met Vorm en Blauwhoed afspraken maken over een haalbaar plan met betaalbare woningen”, aldus wethouder Kreukniet.

Het Maasterras-West ligt globaal tussen de Dr. Boutensstraat, Da Costastraat, Karel Doormanlaan en de A16. Als eerste wordt gestart met de verkoop en bouw van 42 eengezinswoningen. Start verkoop staat gepland voor eind 2025, maar partijen onderzoeken nog of dit begin volgend jaar kan worden. In latere fases worden naast eengezinswoningen ook beneden-/bovenwoningen en appartementen gebouwd. Afgesproken is dat alle koopwoningen vallen onder de NHG-grens. Met woningcorporatie Woonkracht10 zijn begin 2024 afspraken gemaakt over de sloop van 67 verouderde sociale huurwoningen in het gebied.

img
Redacteur
Profiel