Zorgwoning nieuwe stijl is stuk royaler

Bouwbedrijf BAM is in opdracht van woningcorporatie Maasdelta begonnen met de realisatie van 67 moderne zorgwoningen op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis Voornesteyn in Hellevoetsluis. De nieuwe woningen pakken een stuk royaler uit. 

Voornesteyn was een verzorgingstehuis aan de Planetenlaan in Hellevoetsluis dat vanaf 2017 haar deuren sloot. Het complex bestaat uit drie delen: een deel dat wordt gebruikt door huurders van Maasdelta, een deel dat wordt gebruikt als buurthuis en een vleugel die al enkele leegstaat omdat de voormalige éénkamer zorgwoningen niet meer voldeden. 

Van een naar twee kamers

De laatste "rechtervleugel" wordt vanaf 20 november 2023 gesloopt. BAM gaat hier vanaf februari 2024 een nieuw gebouw voor terugbouwen. De 80 zorgplaatsen maken plaats voor 67 nieuwe zorgunits, met 10 woonkamers. De nieuwe bewoners hebben twee kamers ter beschikking en per cluster van 7 woningen één woonkamer. 

Lees ook: Vergrijzing en de kunst van het verleiden

Na de oplevering blijft Maasdelta eigenaar van nieuwe zorgwoningen. Zorginstelling Careyn levert de zorg voor de bewoners die naar verwachting in 2025 de woningen kunnen betrekken.