Zeeuws-Vlaanderen zoekt 20.000 nieuwe inwoners

De Zeeuwse regio Zeeuws-Vlaanderen zoekt 20.000 nieuwe inwoners, zo meldt Omroep Zeeland. De nieuwe Zeeuwen moeten het voorzieningenniveau op peil houden en gaten in de lokale arbeidsmarkt vullen. 

Burgemeester Erik van Merrienboer van Terneuzen wil dat het inwonertal van Zeeuws-Vlaanderen de komende jaren groeit naar 125.000,  20.000 meer dan nu, zo vertelt hij tegen Omroep Zeeland. De extra inwoners zijn nodig om de voorzieningen in de regio overeind te houden en voor de industrie, die op zoek is naar personeel.  Het streven naar 125.000 inwoners werd eerder al genoemd in de Strategische Regiovisie Zeeuws-Vlaanderen, die werd ondertekend door bijvoorbeeld chemiebedrijf Dow.

Ruimte en banen

Om Zeeuws-Vlaanderen een aantrekkelijker woonplek te maken moet er volgens Van Merrienboer onder  worden geïnvesteerd in huurwoningen voor jonge gezinnen. Ook moet er beter openbaar vervoer komen, bijvoorbeeld door een rechtstreekse busverbinding met het Vlaamse Gent. De burgemeester denkt binnen 10 tot 15 jaar de groei van het inwoneraantal te kunnen bewerkstelligen. 'We hebben hier de ruimte en de banen', aldus Van Merrienboer, die ook refereert aan de vergroening van de industrie. 'Hier werken we aan dé zaken die belangrijk zijn voor de kwaliteit van leven in de 21e eeuw.'