Zeeman Vastgoed verkoopt zes ontwikkellocaties aan BPD

BPD heeft een zestal grond- en ontwikkelposities in Noord-Holland overgenomen van Zeeman Vastgoed. De verkoper richt zich voortaan op projecten met een kortere looptijd.

 

De zes locaties in het noordelijke deel van de provincie Noord-Holland verschillen in omvang, aard en stadium van ontwikkeling en liggen in Hoorn, Medemblik, Stede Broec, Hoogkarspel-Zuid en Langedijk-West. In potentie kunnen er 1.400 woningen worden gebouwd.

Zeeman Vastgoed verkoopt de posities, omdat het volgens directeur Peter Langenberg om langlopende gebiedsontwikkelingen gaat. “Onze ontwikkelfilosofie verandert niet, maar wij kiezen ervoor om ons vanaf nu te richten op projecten met een korte(re) ontwikkelhorizon. Denk bijvoorbeeld aan projecten als De Kas in Westerblokker en De Mix in Hoorn, waarin naast koopwoningen ook huurwoningen zijn geprojecteerd.”

Zeeman en BPD hebben in het verleden veel samengewerkt. De overgenomen locaties passen bij de ambities van BPD ten aanzien van schaalvergroting in gebiedsontwikkeling, het realiseren van meer betaalbare woningen en het realiseren van ambities op het gebied van natuur, landschap en klimaat. “Hiermee dragen we de komende jaren bij aan de realisatie van een groot aantal nieuwbouwwoningen in Noord-Holland en zo dus aan een fijn, duurzaam en betaalbaar thuis voor jong en oud in de regio”, aldus regiodirecteur Peter van Oeveren.

Capital Value heeft de transactie namens verkoper begeleid.

img
Redacteur
Profiel