Zadelhoff wint tender voor ontwikkeling kavels aan Zuidas

Vastgoedontwikkelaar Zadelhoff heeft met zijn plan The Harmony de tender gewonnen voor het Ravel kavel C+D aan de Zuidas in Amsterdam.

The Harmony is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Powerhouse Company (Nanne de Ru) en bestaat uit twee iconische gebouwen - The Canyon en The Coast. Beide gebouwen hebben een eigen kleurstelling en uitstraling, zijn rijk aan diversiteit, en vormen volgens de initiatiefnemers samen ‘een harmonieus geheel met de juiste menselijke schaal’.

Martine Gründemann, directeur Ontwikkeling bij Zadelhoff,  is blij met de selectie en de keuze van de gemeente Amsterdam voor Zadelhoff als ontwikkelpartner.  ‘Met The Harmony voegen we op de hoek van de Beethovenstraat zowel een hoogwaardig kantoorprogramma als betaalbaar wonen toe aan de Zuidas. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met alle betrokken partijen om The Harmony tot leven te brengen.’

Mixed-use

Woningen, kantoren en voorzieningen zorgen voor een levendige mixed-use wijk. De ontwikkeling bestaat in totaal uit circa 35.000 m² bruto vloeroppervlak met 85 middeldure huurwoningen en 63 sociale huurwoningen. Ook komt er, verspreid over de twee kavels, 15.000 m² hoogwaardige kantoorruimte en is er op de begane grond ruimte voor buurtgerichte voorzieningen zoals een supermarkt, winkels en horeca.

De sociale huurwoningen zullen door Zadelhoff worden ontwikkeld en door Woningstichting Rochdale afgenomen. De middeldure huurwoningen zullen in principe door Zadelhoff voor haar eigen portefeuille worden ontwikkeld. Het kantoorprogramma zal worden ontwikkeld met als doel het te verhuren en te verkopen aan een eindbelegger of eindgebruiker.

Tuinen

Beide gebouwen krijgen hoogwaardige buitenruimte - het Hellingbos in The Canyon en de Kusttuin in The Coast. De tuinen krijgen een eigen identiteit en dienen als een oase van rust voor zowel bewoners, kantoorgebruikers als bezoekers. De gekozen korrelgrootte, herkenbare torenvolumes en de doordachte opzet van het ensemble maken de stedenbouwkundige inpassing van The Harmony uniek. De hoogwaardige kantoorruimte zal bij oplevering op zijn minst beschikken over een Breeam Excellent Label, waarbij tevens wordt voldaan aan de vereisten voor Paris Proof.