Woontoren Highnote in Almere opgeleverd

AM Gebiedsontwikkeling, Rockfield Real Estate en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben onlangs woontoren The Cohesion Highnote in Almere opgeleverd.

Het appartementencomplex telt 157 huurwoningen, verdeeld over 19 verdiepingen. Daarvan zijn 66 woningen uitgevoerd in het Friends-concept en 48 huizen bevinden zich in de categorie middenhuur. Ontwikkelaars en gemeente willen met Highnote aan de grote startersvraag naar betaalbaar en stedelijk wonen voldoen. Inmiddels zijn alle appartementen verhuurd aan 236 bewoners. Het complex heeft een commerciële plint van 1000 m².

“Almere heeft veel ambitie op het gebied van wonen: we willen veel bouwen, mooi bouwen en financieel degelijk bouwen”, zegt Julius Lindenbergh, wethouder Wonen van de gemeente Almere. “De versnelling van de woningbouw heeft topprioriteit, om zo veel mogelijk Almeerders een dak boven hun hoofd te bieden. En we willen ons stadscentrum versterken. De Highnote past daar goed in: 157 appartementen, in een bijzonder gebouw op een fantastische plek.”

Cohesion-concept

In het Friends-concept wordt de woning en daarmee de huurprijs gedeeld, waardoor het voor starters mogelijk wordt om op A-locaties in het centrum te wonen. Naast betaalbaarheid is het Friends-concept ingericht om hechte banden met medebewoners aan te gaan.

Met het Cohesion-woonconcept geeft Rockfield invulling aan het opbouwen van een community. Binnen dit concept kunnen de bewoners gebruik maken van gemeenschappelijke ruimten en worden er maandelijkse evenementen georganiseerd om de sociale interactie tussen bewoners te bevorderen. Highnote bevat een multifunctionele plint en verschillende semipublieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin).

Landmark van Almere

“Bijzonder aan dit project is dat door de gekozen manier van bouwen direct het uiterlijk van het gebouw zichtbaar werd”, geeft Niels Doodeman, algemeen directeur bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, aan. “Waar bij een traditionelere vorm van bouwen er vaak van binnen naar buiten wordt gewerkt en de gevelbekleding later wordt aangebracht, is dat bij Highnote precies andersom. Op deze manier verrees Highnote als het ware letterlijk uit de grond op deze krappe bouwlocatie. Wij zijn super trots op het eindresultaat, een nieuw ‘landmark’ van Almere.”

Foto: Richard Terborg

Laatste nieuws

Evenementen