Woningcorporatie Arcade en ontwikkelaar ONW tekenen voor woningen in ’s-Gravenzande

Dinsdag 6 februari hebben woningcorporatie Arcade en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) de koopovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van circa 104 sociale huurappartementen in Waelpolder, ’s-Gravenzande.

Wilfried Stribos (directeur/bestuurder) tekende namens Arcade en Fred Vlasblom (directeur) en Bert Melles (directeur) namens ONW. Er is straks keuze uit zo’n 75 appartementen met 3-kamers en zo’n 29 appartementen met 4-kamers.

De woningcorporaties Arcade en Wonen Wateringen trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling van de 104 sociale huurappartementen. Bouwstroom Haaglanden is een initiatief van twaalf woningcorporaties uit de regio Haaglanden. In december 2023 tekenden Arcade en Boele & van Eesteren (onderdeel van VolkerWessels) een opdrachtbevestiging voor de samenwerking van het eerste project binnen de Bouwstroom Haaglanden. Deze sociale huurappartementen komen straks in het nieuwe gebied Waelpolder in ’s-Gravenzande.

Naar verwachting start de bouw in juni 2024 en worden de appartementen in het eerste kwartaal 2026 (prognose) opgeleverd.